25.7.2012

Dioraama: Kiusanhenget

Idea

Sain mielestäni upean idean erinäisiä vuosia sitten, kun aloitin BT-miniatyyrien kanssa puljaamisen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se kuului näin: Elementaalien swarmaama Atlas. Klaanimielisenä teeman tarkentaminen ei ollut kovin vaativaa, eikä minikonfliktin osapuolienkaan kanssa tarvinnut montaa hetkeä rutista.


Osapuolet ja taistelutanner

Klaani oli luonnollisesti Jade Falcon, Galaksi Gamma ja Klusteri 3rd Falcon Talon - se sama, johon nuo muutkin Klaanitölkkini kuuluvat. Vastapuoleksi kelpuutin ComStarin Com Guardit ja siitä päästiinkin helposti ja hauskasti tuhannesti kirottuun Tukayyidin taisteluun. Com Guardien Kolmas Armeija - jonka purkkeja maalasin myös introboksin nappuloista vuosia myöhemmin - oli jotenkin hyvältä kuulostava ajatus. 3rd Falcon Talon Clusterin värimaailma taas oli valittu jo aikoja sitten koko Klusterin rakentamista silmällä pitäen ja siten myös sangen tuttu.

Toteutus

Ykkösvaiheena oli luonnollisesti Atlas-mörön kasaaminen mukavaan asentoon. Jostain syystä ideaani kuului olennaisena osana se, että sillä olisi kädessään jonkunmoinen astalo, jolla yrittää piestä Elementaaleja. Atlas itse ei ollut kovin ongelmallinen sen jälkeen, kun sain hieman huteran jalka-lantio -osaston kasaan. Jätin kädet (siis ne, mitkä vaativat 'Mechissä Hand Actuatorit) viimeiseksi, jotta saisin puunrunkoni sopivaan asentoon.

Ennen maalailua otin vielä pihdit, poran ja muuta vastaavaa esille. Näillä kaivertelin parit lommot ja nakerteet erinäisiin paikkoihin, joissa halusin nähdä miten viisi tonnista Elementaalia on tehnyt vahinkoa satatonniseen BattleMechiin.

Atlas

ComStarin joukkojen maalikuvio ei jätä paljoa arvottavaksi. Sudin ensiksi koko roskan mustaksi ja sen jälkeen tummanharmaasta vaaleanharmaan kautta valkoiseksi siten, että koetin aina jättää edelliskerrosta näkyviin. Kaikensorttiset suuaukot ja niiden ympäristöt säistin mustalla, jalkoja tuhrin vastaavasti ruskealla. Vaurioalueet toteutin alkeellisesti ensin mustalla tuhrimalla ja osumakohdan metallimaalilla maalaamalla. Ei se ihan noin mene kauneimmin, mutta en tiennyt parempaa tapaa tuossa vaiheessa.
Silmiin koetin toteuttaa ensimmäistä kertaa väriliukumaa (jeweling) vihreästä vaaleaan. Sekään ei ihan mennyt niin kuin elokuvissa, vaikka miten koetin noudattaa tutoriaalin ohjetta... Eipä sen helppoa luvattu olevankaan.

Koetin hulluna saada tunnukset maalattua käsin. Vasempaan hartiaan väkersin jotain ComStarin tunnuksen näköistä. Ehkä tuosta prötöstä saa hyvällä tahdolla nähtyä jotain tai jos tietää, mitä se on esittävinään, mutta muuten? Ei oikeastaan. Oikeaan lonkkaan, ties minkä kalikan pintaan, koetin saada Kolmannen Armeijan tunnuksen: oksalla nököttävän haukan. Jooei. Esittävä taide ei todellakaan ole minun alaani.

Nikseilyä

Puunrungon toteutin vauhdikkaasti topsipuikon putkesta. Monikäyttöisiä peijakkaita nuo topsipuikot, sanon minä, muutamankin tykinputken niistä väsänneenä. Pienellä liiman ja viilan yhteispelillä ja laikukkaalla maalailulla koetin saada aikaan jotain puunrunkomaista, vaikka mäntyä niin oksista ei tarvinnut huolehtia.

Yksi rakentaessa mieleentullut hassu idea oli laittaa yksi Elementaali ampumaan Atlasta SLaserillaan polveen. Kairasin Elementaalin toisen käden pyssykän suuaukkoon pienen kuopan pätkälle katkaistua klemmaria ja liimasin paikoilleen. Myöhemmin maalasin klemmarinpätkän punaiseksi ja koetin vähän väriliu'uttaa jatkamalla punaista valkoisella sen minkä uskalsin. Jostain syystä en halunnut vaaleanpunaista lasersädettä tekeleeseeni. Lopuksi kiinnitin säteen loppupäähän palasen revittyä ja kevyesti mustalla ja harmaalla sotkettua vanua osumaa merkitsemään.

Elementaaliparvi

Elementaalit maalasin entiseen 3rd Falcon Talon Clusterin tapaan: ensin koko retale vihreäksi, sitten päälle harmaata naamiokuvioiksi. Päälle kuivasivelyt oleellisilla väreillä. Kypärän visiiri kiiltomustalla (olisikohan ollut jo kuivunut Citadelin Black Ink?) ja SRM2-laukaisimen aukot mustalla muuten vaan. Kaikkien Elementaalien SRM2-pakettien etureunat saivat jadevihreän (Vallejon Jade Green) raidan, kuten yksikölle on tunnusomaista. Point Commanderin panssariin vetäisin irokeesimaisen jadevihreän raidan päästä niskaan, jotta jannun tunnistaisi jotenkin tuosta mellakasta.

Jamppojen valmistuttua iskin ne satunnaisiin ja mielestäni asiallisiin paikkoihin ympäri Atlasta. Yksi kiipeää takajalkaa pitkin ylöspäin, toinen on tekemäisillään jotain ikävää selkäpaketille, kolmas taiteilee oikean hauiksen tienoilla ja neljäs vaanii niskassa pahat mielessään. Sakaran ykkösmies/nainen sai luvan olla se, joka ei vielä ole kohteen niskassa vaan töräyttää viimeisen parvihyökkäystä ennakoivan laukauksensa vihollisen polveen.

Pohja

Koetin alunperin saada Atlaksestani normaalinkin pelinappulan ja iskin sen heksapohjalle. Dioraamaa varten otin käyttöön jostain satunnaisesta WH40k -raskasasenappulasta jääneen ympyräpohjan, johon kasasin jonkunnäköistä maastonmuotoa. Jätin heksapohjalle tilan niin, että sen saisi ehkä irti ja takaisin näppärästi Atlas-peluuttelua varten.
Tajusin toki myöhemmin, ettei se ehkä olekaan järkevää parveilevien Elementaalien takia. Lisäksi tuo polvea laseroiva kaveri aiheuttaisi aina ongelmia säteensä kanssa. Loppujen lopuksi tästä tuli pysyvästi pelikelvoton taideteos, mikä ei sinänsä haittaa koska se oli ihan odotettavissa.
Pohjan pinta on sellainen kuin nämä tuppaavat aina itselläni olemaan: hiekkapohja, satunnaista viherkasvustoa siellä täällä ja tässä oli kaverina vielä kosteikkoa / lätäkköäkin (Vallejon Still Water). Helppo tehdä ja ainakin minusta tuollainen maasto toimii ihan mukavasti.





Minusta se oli kiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti